مواد لازم  براي 4 نفر:


برنج اعلا  4 پيمانه 

گوشت خورشتي بدون چربي  300 گرم

لوبياي سبز تازه  300 گرم 

پياز داغ طلايي و ريز  دو قاشق 

رب گوجه ،ادويه ، نمك ، زردچوبه ،دارچين  و زعفران  به مقدار كافي 

روغن  به ميزان لازم

سيب زميني براي ته ديگ  به مقدار كافي 


طرز تهيه :

برنج را پاك  كرده با آب و نمك خيس مي كنيم و كنار ميگذاريم ، گوشت  را به قطعات كوچك خرد كرده با لوبياي ريز خرد شده تفت ميدهيم و سپس پياز داغ را كه از پيش آماده كرده بوديم به همراه دو قاشق رب و نمك و زردچوبه اضافه كرده و ميگذاريم تا به آرامي بپزد .

نكته ي مهم براي معطر شدن لوبيا پلو اينه كه ادويه ي مخصوص پلو و دارچين و زعفران را فقط بايد موقعي در مايه ي غذا بريزيد كه تا حدودي سرد شده باشد  در غير اين صورت حرارت باعث از بين رفتن عطر ادويه ها و تلخ شدن غذا ميشود . پس مايه ي لوبيا پلو كه پخت در ظرف را بر ميداريم كه اين نكته ي آخر رمز خوشرنگ شدن خورشتها هم هست* ، در ظرف را بر ميداريم و صبر مي كنيم تا كمي سرد شده سپس يك قاشق چايخوري دارچين و يك قاشق ادويه و نصف قاشق زعفران اعلا را اضافه مي كنيم و هم ميزنيم . در مرحله ي بعدي آب برنج را جوش آورده بعد از آبكش كردن ته قابلمه را با سيب زميني حلقه شده ي ميپوشانيم و بعد حدود دو سوم برنج را ريخته سپس مايه ي لوبيا پلو را در وسط گودالي كه با كفگير از برنج درست كرده ايم ريخته و بقيه ي برنج را ميريزيم و پلو را دم ميكنيم . 

غذا كه حاضر شد مقداري روغن داغ كرده روي برنج ميدهيم و آن را با سالاد شيرازي و سبزي خوردن و كمي ترشي به همراه كساني كه دوستشان داريم نوش جان ميكنيم .

*

هر خورشتي را كه پختين كمي قبل از صرف غذا درب آن را بر داريد و كنار بگذاريد تا به روغن افتاده و رنگ بهتري پيدا كند.


**

با همه ي دقت و ظرافتي كه در پختن لوبيا پلو بكار مي برم لب و لوچه ي بچه هاي من براي خوردن اين غذا به عنوان اعتراض معمولا آويزانه و اين غذاي نازنين را با پشت چشم نازك كرده و ادا و اصول ميخورند ولي خدا وكيلي هر وقت به منزل كسي ميرويم كه برنج را با كمي رب قرمز كرده و كمي گوشت چرخكرده و يك مشت لوبياي خام  ريخته و كته درست مي كنند و به اسم لوبيا پلو به خورد ما ميدهند بچه ها  يواشكي ميگن : لوبيا پلوي مامان ما ..... !!!!!


+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و ششم اردیبهشت 1390ساعت   توسط عسل بانو  |